Banankaka – basrecept

När bananerna ser ut så här blir man inte glad men det är då de är som godast i en banankaka.

Smeten som ska bli en banankaka är lite ”tyngre” och mer tjockflytande än en sockerkakssmet men den kommer ändå att lyfta i ugnen. Så här ser den ut.:

Hur länge den ska vara i ugnen beror mycket på vilken form du väljer. Här har jag valt en mer traditionell sockerkaksform, men oftast väljer jag en ”brödform” som är rak och fyrkantig. Välj precis vilken form du vill.

Bli inte förskräckt om kakan bildar som en topp i ugnen och spricker lite. Det gjorde min men jag plattade till den lite med en sked när den kom ut ur ugnen. Detta ska ju ändå bli botten.

Ha ett gott fika!

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer