Det här är ett festligt och lätt sätt att servera cheesecake på. Det behövs ingen ugn och det går bra att förbereda några timmar innan det ska serveras.
För mig är det alltid speciellt när ”körsbärstiden” börjar. Kanske är det just det att man inte kan köpa dem året om som gör att de blir så speciella.
Följ receptet eller låt fantasin flöda. Att servera cheesecake i ett glas gör att det blir festligt, gott och vackert!
Så här gjorde jag min kompott:
Jag bort kärnorna och tillsatte lite vatten och lite socker i en gryta. Jag kokade ihop bären och sockret. Under tiden la jag 2 ½ gelantinblad i lite vatten 5 min. Jag hällde över ca. 1 dl av körsbärsblandningen i en separat skål och blandade i gelantin- bladen.mJag brukar räkna ett gelantinblad till varje dl klar vätska. I det här fallet lite mindre eftersom min kompott kokat ihop och bara behövde lite hjälp att stelna. Vill påminna om att det finns vegetariska alternativ om man så önskar..
Följ receptet eller låt fantasin flöda. Att servera cheesecake i ett glas gör att det blir festligt, gott och vackert!
Lycka till!