Cheesecake i Glas körsbär

Det här är ett festligt och lätt sätt att servera cheesecake på. Det behövs ingen ugn och det går bra att förbereda några timmar innan det ska serveras.

För mig är det alltid speciellt när ”körsbärstiden” börjar. Kanske är det just det att man inte kan köpa dem året om som gör att de blir så speciella.

Följ receptet eller låt fantasin flöda. Att servera cheesecake i ett glas gör att det blir festligt, gott och vackert!

tryck ut körsbärskjärnor
gelatin

Så här gjorde jag min kompott:

Jag bort kärnorna och tillsatte lite vatten och lite socker i en gryta. Jag kokade ihop bären och sockret. Under tiden la jag 2 ½ gelantinblad i lite vatten 5 min. Jag hällde över ca. 1 dl av körsbärsblandningen i en separat skål och blandade i gelantin- bladen.mJag brukar räkna ett gelantinblad till varje dl klar vätska. I det här fallet lite mindre eftersom min kompott kokat ihop och bara behövde lite hjälp att stelna. Vill påminna om att det finns vegetariska alternativ om man så önskar..

Följ receptet eller låt fantasin flöda. Att servera cheesecake i ett glas gör att det blir festligt, gott och vackert!

Lycka till!

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer