När jag för ett par veckor sedan skulle baka en chokladbotten för att ha en fin bild att lägga upp, gick allt snett! Den första kakan blev för kompakt och den andra, som jag bakade med ett välkänt recept, bara föll i bitar när jag vända upp den!!
Men då bakade jag det här receptet som är såå bra! Den blir en hör och fluffig botten som lätt går att att dela i tre delar.
Personen som lagt upp receptet hänvisar till sockerrus.se som källa.
Jag knäckte 8 ägg i det första glaset. mina raka glas var inte tillräckligt stora, därför fick det bli dessa gamla glas som jag fått en gång i tiden.Det här ’r en enkel metod som jag kallar ”tre lika”. Lätt att komma ihåg var man än är.
Glas 1: 8 ägg
Glas 2: Lika mycket socker
Glas 3: 1/3 vetemjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 Kakao och 3 tsk bakpulver.
I mitt recept anger jag även dl mått om du föredrar det.
Det viktigaste i det här receptet är att vispa ägg och socker riktigt pösig, minst 4 minuter i en mixer. Sikta i de torra ingredienser lite i taget. Min mixer går att ställa på riktigt låg hastighet, so jag använde den. Den allra sista vände jag försiktigt ner med en slickepott.
Det här är smeten innan den går in i ugnen.
Så här hög och fin blir den. Det går lätt dela den i tre lager.