Tårtbotten choklad

När jag för ett par veckor sedan skulle baka en chokladbotten för att ha en fin bild att lägga upp, gick allt snett! Den första kakan blev för kompakt och den andra, som jag bakade med ett välkänt recept, bara föll i bitar när jag vända upp den!!

Men då bakade jag det här receptet som är såå bra! Den blir en hör och fluffig botten som lätt går att att dela i tre delar. 

Personen som lagt upp receptet hänvisar till sockerrus.se som källa.

Tre glas med ingredienser

Jag knäckte 8 ägg i det första glaset. mina raka glas var inte tillräckligt stora, därför fick det bli dessa gamla glas som jag fått en gång i tiden.Det här ’r en enkel metod som jag kallar ”tre lika”. Lätt att komma ihåg var man än är.

Glas 1: 8 ägg

Glas 2: Lika mycket socker

Glas 3: 1/3 vetemjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 Kakao och 3 tsk bakpulver.

I mitt recept anger jag även dl mått om du föredrar det.

 

smet med många ägg

Det viktigaste i det här receptet är att vispa ägg och socker riktigt pösig, minst 4 minuter i en mixer. Sikta i de torra ingredienser lite i taget. Min mixer går att ställa på riktigt låg hastighet, so jag använde den. Den allra sista vände jag försiktigt ner med en slickepott.

chokladkaka

Det här är smeten innan den går in i ugnen.

 

hög och fin kaka

Så här hög och fin blir den. Det går lätt dela den i tre lager.

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer