Ibland passar det bra att baka en lite tyngre chokladkaka, såå gott, eller hur?
Men ibland vill man ha en riktigt hög och luftig tårtbotten som kan bli en lättäten och god tårta! Här kommer den! Nu ska jag visa hur du bakar och monterar en av de godaste chokladtårtor som man kan tänka sig.
Baka tårtbotten enligt receptet. Dela kakan i tre delar.
Blanda till grädde, mascapone och vaniljpulver, också enligt receptet.
Öppna burken med persikor, låt dem rinna av
Bred på ca 1/3 av mascapone/grädd fyllningen och lägg på skivade persikor. Även här, tänk på att dela upp persikorna så att de räcker till två lager innuti tårtan och till att dekorera med på toppen.
Fortsätt likadant på det andra lagret. Spara bara lite av gräddblandningen så att det räcker att täcka kanterna på tårtan.
Blanda ganashe (se receptet) och bre den ljusa chokladganashen på toppen av tårtan. Fyll en spritspåse/plastpåse med den mörka ganashen och droppa den över kanten. Börja på yttersta kanten och låt det rinna ner. Här har jag valt att göra det lite grovt så att det ser ut som att det bara har ”runnit över kanten”. Men man kan styra hur det rinner lite mer och då brukar men kalla det för ”drip cake”.
.Sätt in tårtan i kylen en liten stund. Dekorera med hallon och persikoskivor eller annat du tycker om.
Ha nu ett riktigt gott fika!