Tycker du om och tål nötter så är den här lilla kakan en bland de lättaste och
godaste du kan bjuda på.
Samma kaka hittar du under basrecept. Där beskriver jag hur du kan rosta nötterna innan du hackar eller mal dem till smeten i denna tårta. Jag har bakat i båda varianterna, både rostade och orostade nötter och jag bara älskar denna lilla kaka.
Finhackade eller malda nötter går också bra.Det här är i en liten mixerskål med en mixerstav hur de brukar se ut.
Blanda till ganashen enligt receptet och spritsa sedan i det mönster du vill.
Jag använder en spritspåse här men du kan använda en plastpåse också. Om du gör det tycker jag att en ziplock plastpåse är bäst för den har ett tydligt hörn. Tryck chokladen till ett hörn i påsen och knipsa av det hörnet. Trycka chokladen ut för att skapa eller rita ett mönster.
Smeten blir ganska tjock och du får klicka ut den med en stor sked eller slickepott ner i formen. Jag själv tycker om ganska grovt hackade nötter men det är också en smaksak. Finhackade eller malda nötter går också bra. Det här är i en liten mixerskål med en mixerstav hur de brukar se ut.
Ha nu ett riktigt gott fika!