Klassisk Princesstårta

Prinsesstårtan är verkligen en utav våra klassiker.

I mina recept brukar jag alltid försöka att ge ett komplett recept med alla ingredienser. Detta är ett undantag: Här vill jag visa dig ett lite annorlunda sätt att göra den, steg för steg.

 

Nu ska vi göra en prinsesstårta på ett lite annrlunda sätt. Vi ska använda oss av en skål som jag köpt på Ikea. Men du kan lika gärna använda en glasskål t.ex. Istället för att bygga upp en tårta på höjden så ska vi montera den i skålen.

Klä först hela skålen med plast, gärna dubbelt lager. En annan variant är att du först lägger aluminiumfolie i skålen och sedan plast, för att få något lite stadigare när du ska ta ut tårtan.

Följ receptet och bygg i olika lager.

När hela skålen är fylld, ställ då in den i kylen minst ett par timmar, gärna över natt, med plast över.

Vi ger ordentligt med tid i kylan så att grädden inte fastna till plasten.

Vänd upp tårtan och ta försiktigt bort plasten.  Bred ett lager vispad grädde över den. Dekorera med ett täcke av marsipan eller sockerpasta om du inte vill ha mandel.

Dekorera med små köpta marsipanrosor eller rosor du gjort själv.

Jag kavlade ut marsipanen i två tunna längder, tvinnade dem och la den runt tårtan. Bara fantasin sätter gränser. Man kan gärna göra sin egen variant tå en klassisk prinsesstårta och här är min.

Ha roligt och sedan ett gott fika!

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer