Pecan paj har en speciell plats i mitt liv. Min man är uppvuxen i Nebraska i USA, och pecanpaj har alltid varit omtyckte. När vi var nygifta skulle jag överaska med en pecanpaj. Så jag letade recept och jag köpta pecannötter som var inte alls (då) så lätt att få tag på. Sagt och gjort. Jag bakade mitt första pecanpaj och kände mig riktigt nöjd.
Min man var glatt överraskad att få pecanpaj till fikat. Men sedan ställde jag frågan …
”Är den lika som pajen du fick som barn i Nebraska?” min man svarade snällt att pajen var god MEN…
Jag är envis till naturen och vill få saker rätt. Så jag bakade och bakade pecanpaj då och då till en dag då jag kunde får bort den eländiga MEN. (Yes, BUT…)
Senare befann jag mig på en ranch i Nebraska och skulle hjälpa till vid en branding, en folk fest där man går samman med alla grannar och märker sina kalvar.
Dagen innan skulle vi förberedda alla fina saker innan festen. Gissa vad vi skulle baka…
17 st PECANPAJ! ! !
Efter det har jag inte hört en enda ”Yes, but…” Här kommer en bild av släktens klenod, pecanpaj receptet.
Här är delar, smeten, pecannötter, och är klara är det lätt att montera och grädda kakan.
Pajen