Morotskaka – basrecept

Om jag får välja en enda mjuk kaka att baka så blir det nog morotskaka. Den känns inte för söt och jag blir aldrig besviken. Det här är en härlig basrecept som du kan lätt använda i en mängd olika bakverk.

Det här är ingen komplicerad kaka även om det är några extra ingredienser.:

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. I en annan skål, blanda olja och riven morot.

3. I en tredje skål blanda alla torra ingredienser.

Här blandar jag morötter och olja ner i de vispade äggen och sockret.

Här är det dags att sikta ner de blandade torra ingredienserna, lite i taget ner i smeten. Så här gul och fin blir smeten……

 

och så här gul och fin blir kakan!

Det går jättebra att äta den som den är eller att pudra över lite florsocker.

Men vill du dekorera sen så rekommenderar jag min ”smörkräm med philadelphiaost” .

Den hittar du under basrecept.

Vill man kan man piffa till kakan ännu lite till och göra små minimorötter av marsipan eller sockerpasta.

Lycka till!

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer