Om jag får välja en enda mjuk kaka att baka så blir det nog morotskaka. Den känns inte för söt och jag blir aldrig besviken. Det här är en härlig basrecept som du kan lätt använda i en mängd olika bakverk.
Det här är ingen komplicerad kaka även om det är några extra ingredienser.:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. I en annan skål, blanda olja och riven morot.
3. I en tredje skål blanda alla torra ingredienser.
Här blandar jag morötter och olja ner i de vispade äggen och sockret.
Här är det dags att sikta ner de blandade torra ingredienserna, lite i taget ner i smeten. Så här gul och fin blir smeten……
och så här gul och fin blir kakan!
Det går jättebra att äta den som den är eller att pudra över lite florsocker.
Men vill du dekorera sen så rekommenderar jag min ”smörkräm med philadelphiaost” .
Den hittar du under basrecept.
Vill man kan man piffa till kakan ännu lite till och göra små minimorötter av marsipan eller sockerpasta.
Lycka till!