En knäckig äppelpaj till fikat. Vad kan vara godare? Trots att jag bakar mycket och tycker om att prova nytt så är det här en paj som önskas ganska ofta här hemma.
Börjar med ett litet tips: Lägg äppelbitarna i en skål och blanda runt med socker, kardemumma och ingefära eller om du valt socker och kanel.
Det är inte alla som lägger äpplebitarna i en stekpanna, det är inget måste. Men jag tycker att det blir så gott när sockret karamelliseras lite tillsammans med äpplena en kort stund. De ska inte bli helt mjuka, för de ska ju in i ugnen också.
Grovt hackade nötter som läggs på äpplena, innan pajsmeten klickas på, är jättegott om man tål och tycker om nötter.
Följ receptet men var inte rädd att göra din egen variant.
Serveringstips: Vaniljsås, hemmagjord eller mix. Det är jättegott att blanda med lite lättvispad vispgrädde, det ger en luftig och god vaniljsås. Eller, min man gillar glass på sin paj. Ta det du gillar bäst.