Hösten är här med alla dess vackra färger. Här kommer en tårta som symboliserar just vad jag ser utanför fönstret. Nästan alla löv har fallit från träden. Låt oss fånga alla dessa vackra färger innan marken täcks av det vita täcket vi kallar snö.
Här vill jag dela en hösttårta som var riktigt rolig att göra. Chokladtårta med gul smörkräm som fyllning. Trädet är gjort i ren choklad. En dröm för chokladälskaren!
Baka kakan som finns som basrecept.
Skär ut önskad form. Hur många lager det blir beror på storlekan men tårtan bör vara minst 12 cm hög så att du kan stick ner trädet och att det ska stå stadigt.
Förbered gärna kakan dagen innan eller flera dagar och stoppa den i frysen tills det är dags.
Fyllningen borde vara fast och inte rinnig, eftersom tårtan blir en bas för ett ganska stort träd. Själv valde jag smörkräm med Philadelphiaost som jag färgade gul. Smörkräms recept hämtade jag från köket.se (eller mina basrecept) och du behöver minst 4 satser.
Jag tejpade två A4 sidor ihop för att ha plats att rita mitt träd. Rita upp ett träd lite grovt, de ska inte vara för detaljerat. I botten måste man göra lite extra, som en fot som man sedan kan sticka ner i tårtan. Den extra delen måste vara ganska stor så att den orkar hålla trädet på plats.
Temperera choklad: Lättast är att googla eller söka på Youtube. Jag använde mörkchoklad av god kvalitet och lite ljus choklad för att göra mönster. Lägg ett bakplåtspapper över din ritning och spritsa ut chokladen. låt det torka och se till att den är tillräckligt starkt innan du vända den. Spritsa en ny lager. Sprits på den ljusa chokladen så att du får det mönstret du vill ha.
Tårtan är klädd med grön marsipan. Gräs fixar man lätt med en vitlökspress.
Bladen är gjorda av sockerpasta. Allt hittar du i receptet: Höstträdet