Kardemummakaka basrecept

Kardemumma är en härlig krydda att använda i bakverk som t.ex äppelkaka, morotskaka och semlor. Kardemumma kan också användas som extra smaksättning i maträtter men även i kaffe. Det är alltså en mycket användbar och omtyckt krydda.

Kardemumma kan köpas i olika former, så här ser de ut.

Innuti kapslarna finns det frön som du ser i mitten. De har mycket smak och kan krossas och användas när du bakar. För min del har jag provat olika varianter men jag har kommit fram till att jag tycker bäst om malen kardemumma.

Smeten till kardemummakakan är inte rinnig utan ganska tjock. Den är verkligen god som den är som en ”kaffekaka” eller som tårtbotten. Men jag kan inte låta bli att stoppa i lite äppelbitar eller klyftor innan jag sätter in den i ugnen.

Följ receptet och du får en riktigt god kaka!

Dela

Relaterade recept

Popcornhjärta

Nu vill jag visa en fin ”ge bort present” som är lite annorlunda och kul att ge bort. Den här videon spelades in för några år sedan men jag tycker att idén är så kul så den är värd att visa. Rolig att göra också!! Se recept Videon har allt

Läs mer

Snabbt och lätt med Smördeg

Nu vill jag visa dig något riktigt snabbt och lätt som man kan göra om man har lite smördeg i frysen. Två olika sorter men båda börjar på samma sätt. Se recept Ta ut smördegsplattorna och låt dem tina i 15 -20 min. Jag vill tillägga att jag tycker allra

Läs mer

Rice Krispies Treats

Se videon Tänk vad mycket gott man kan göra av Rice Krispies och smälta marsmallows!  Känn efter vad du är sugen på, eller vad personen som ska få din Ricekrispietreat tycker om. . Så här blev min! Jag slog in den i cellofan och det blev en god liten ”ge

Läs mer