Bullar väcker barndomsminnen för mig. Vad är godare än en nybakad bulle? Min
mammas bullar jäste alltid så bra. Dels kommer jag ihåg att hon stängde dörrarna
till köket och ställde degbunken att jäsa nära ugnen, alltid med en kökshandduk
över. När jag frågade henne vad hemligheten var till att få så fina bullar så sa hon:
”Jag gör som mormor. Hon slängde alltid ner ett uppvispat ägg i degspadet.
Det har jag också fortsatt med.
Vad är godare än en nybakad bulle och ett glas mjölk?!!
Oj! Degen fick nog jäsa lite för länge! men det gör inget!!
Halva degen kavlar jag ut ganska tunt. Jag brer på rumsvarmt smör,socker och kanel eller kardemumma. Man kan förstås ha båda om man vill. En variant till är att byta ut det vita sockret mot farinsocker.
Kom ihåg när du penslar bullarna att vara lite försiktig. Pensla inte för hårt för du vill ju inte ha en platt bulle.
Oftast använder jag pärlsocker men flagad mandel eller hackade nötter är också gott.
Bullarna är i ugnen! Dags att förbereda fikat!